Read Двете пътечки by Леда Милева Free Online


Ebook Двете пътечки by Леда Милева read! Book Title: Двете пътечки
The author of the book: Леда Милева
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 617 KB
City - Country: No data
Loaded: 1354 times
Reader ratings: 5.1
Edition: Захарий Стоянов
Date of issue: 2009

Read full description of the books:Издателство „Захарий Стоянов" предлага на вниманието на широката читателска аудитория първи том „Двете пътечки" от четиритомните съчинения на Леда Милева - една от най-изтъкнатите поети и преводачи в историята на българската литература. В луксозния том, прекрасно илюстриран от художничката Маглена Константинова, са представени избрани стихотворения, гатанки, залъгалки и преводи за деца. Поколения българчета са израснали с ненадминатото „Зайченцето бяло", с „Влак - юнак", с „Дървено конче", „Припряна Дана", „Юначе с калпаче" и още десетки стихотворения, толкова близки и понятни, че човек си мисли, че с тях се е родил.


Download Двете пътечки PDF Двете пътечки PDF
Download Двете пътечки ERUB Двете пътечки PDF
Download Двете пътечки DOC Двете пътечки PDF
Download Двете пътечки TXT Двете пътечки PDFRead information about the author

Ebook Двете пътечки read Online! Леда Милева е родена на 5 февруари 1920 г. в София в семейството на поета Гео Милев. Тя е автор на повече от 30 стихосбирки за деца, театрални и радио-пиеси, превеждани на английски, френски, немски, руски, полски и други езици. Автор е на множество статии по проблемите на литературата, превода и международното културно сътрудничество. Преводач е на съвременна американска, английска и африканска поезия.

Средното си образование получава през 1938 г. в Американския колеж в София.Завършва Софийския университет „Климент Охридски“.
След Втората световна война е ръководител на детско-юношеските предавания в Радио София (1944-1951), главен редактор на списания „Пионерска самодейност“ и „Дружинка“, редактор в издателствата „Народна младеж“ и „Български писател“. От 1966 до 1970 година е генерален директор на Българска телевизия.
От 1970 до 1972 г. е заместник-началник на отдел „Печат и културно сътрудничество“ при Министерство на външните работи. След това, до края на 1978 г., е посланик, постоянен представител на България в ЮНЕСКО, Париж.
От 1979 до 1989 г. е председател на Съюза на преводачите в България, създател на списанието за чуждестранна литература „Панорама“ и негов главен редактор от 1980 до 1991 г., дългогодишен председател на българския център на Международния ПЕН клуб. Народен представител е в Осмото, Деветото Народно събрание и Седмото Велико Народно събрание.

Леда Милева умира на 5 февруари 2013 г. от рак на панкреаса.


Reviews of the Двете пътечки


DANIEL

After reading this book, Your life will change!

FELIX

Phone number you need to drive to protect against robots. I indicated the phone and downloaded without registration.

DAISY

After this book, I look at the world with different eyes!

MAX

Just a terrific book.

ANNABELLE

Interesting and nontrivial story
Add a comment
Download EBOOK Двете пътечки by Леда Милева Online free

PDF: dvete-ptechki.pdf Двете пътечки PDF
ERUB: dvete-ptechki.epub Двете пътечки ERUB
DOC: dvete-ptechki.doc Двете пътечки DOC
TXT: dvete-ptechki.txt Двете пътечки TXT