Read Mijn twintigste eeuw by Aleksander Wat Free Online


Ebook Mijn twintigste eeuw by Aleksander Wat read! Book Title: Mijn twintigste eeuw
The author of the book: Aleksander Wat
ISBN: 9029067349
ISBN 13: 9789029067348
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 5.74 MB
City - Country: No data
Loaded: 1703 times
Reader ratings: 3.4
Edition: J.M. Meulenhoff
Date of issue: September 2001

Read full description of the books:Mijn twintigste eeuw is het verslag van een spirituele transformatie, van het esthetische naar het ethische. Als epiloog zijn fragmenten uit het boek van zijn vrouw Ola toegevoegd waarin zij hun huwelijk beschrijft.

Aleksander Wat (1900-1967) is een van de grootste Poolse dichters van de twintigste eeuw, maar is vooral bekend geworden door zijn dagboek 'Mijn eeuw', waarvan nu een uitgebreide keuze in het Nederlands is verschenen. Op het einde van zijn leven was Wat door een ongeneeslijke ziekte zelf niet meer in staat zijn 'magnum opus' te schrijven. Vanaf zijn ziekbed vertelde hij het aan Czeslaw Milosz, die een uitgebreide, ook in de Nederlandse uitgave opgenomen inleiding schreef. Dit fascinerend getuigenis behandelt in grote lijnen de periode 1919-1943 en vertelt de lotgevallen van een Pools-joodse futuristische intellectueel met communistische sympathieën die aan den lijve de gruwelen van het stalinisme ondervindt. Vertaler Gerard Rasch leidt het boek in, hij is ook verantwoordelijk voor de keuze. Ook is een fragment toegevoegd uit de memoires van Wats vrouw Olga over de periode waar haar man niet meer aan toe is gekomen. Het boek kent voorts een notenapparaat en persoonsregister. Kleine druk. Ondanks een overvloed aan typisch Poolse data, namen en feiten is dit boek ook voor de Nederlandse lezer een bijzonder rijke bron van informatie over het intellectuele leven onder het stalinisme.


Download Mijn twintigste eeuw PDF Mijn twintigste eeuw PDF
Download Mijn twintigste eeuw ERUB Mijn twintigste eeuw PDF
Download Mijn twintigste eeuw DOC Mijn twintigste eeuw PDF
Download Mijn twintigste eeuw TXT Mijn twintigste eeuw PDFRead information about the author

Ebook Mijn twintigste eeuw read Online! Aleksander Wat, (born Aleksander Chwat to a Jewish father and a Polish mother) was a Polish poet, writer and art theoretician, one of the precursors of Polish futurism movement in early 1920s.

In 1919 he was among the young poets to proclaim the advent of new, futuristic poetry. The following year he published the first set of his poems, which gained much popularity among the supporters of the new trends in literature of the epoch. Until 1922 he was one of the creators of the Nowa Sztuka ("New Art") monthly, and then Almanachy Nowej Sztuki and Miesięcznik literacki. Initially a Communist, until 1931 he was also one of the main journalists of the Marxist Tygodnik literacki.


Reviews of the Mijn twintigste eeuw


STANLEY

Best in Books

ALEXANDER

Time flew unnoticed.

GRACE

Rarely do the books make me cry, but this one could.

AIDEN

Reality has surpassed expectations.

ANNABELLE

A book that impressed me to the depths of my soul.
Add a comment
Download EBOOK Mijn twintigste eeuw by Aleksander Wat Online free

PDF: mijn-twintigste-eeuw.pdf Mijn twintigste eeuw PDF
ERUB: mijn-twintigste-eeuw.epub Mijn twintigste eeuw ERUB
DOC: mijn-twintigste-eeuw.doc Mijn twintigste eeuw DOC
TXT: mijn-twintigste-eeuw.txt Mijn twintigste eeuw TXT