Read The Icon by Neil Olson Free Online


Ebook The Icon by Neil Olson read! Book Title: The Icon
The author of the book: Neil Olson
ISBN: 0060748389
ISBN 13: 9780060748388
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 24.81 MB
City - Country: No data
Loaded: 1515 times
Reader ratings: 7.9
Edition: HarperCollins
Date of issue: May 1st 2005

Read full description of the books:Inhoud:
Het verhaal vertelt over Matthew Spear, een jonge Amerikaan van Griekse komaf. Hij is curator bij het Metropolitan Kunst Museum. Hij ontmoet Ana Kessler, wie een imposante collectie erft van haar mysterieuze grootvader.
Tijdens het bekijken van de collectie komt hij het juweel tegen uit de erfenis. Een schilderij van de Heilige moeder van Katarini. Een icoon dat men dacht dat vernietigd was tijdens een brand in de tweede wereldoorlog. Spear herkent de waarde en wilt proberen het icoon te bemachtigen voor de collectie van het museum. Dit zou hem een bepaalde positie kunnen geven. Maar al snel ontdekt hij dat het voor meer mensen een bepaalde waarde heeft, waaronder voor zijn eigen grootvaders.
Wat Spear niet weet is dat hij zelf onderdeel is van de geschiedenis van het icoon wat hem uiteindelijk brengt in een web van dood en misleiding. De mensen die het icoon voor hun eigen doelen willen gebruiken verschillen enorm en komen van verschillende hoeken: een afgevaardigde van de Griekse Orthodoxe kerk, een Russische ondernemer, een stervende gangster en een Nazi die al 6 decennia uit de handen van het oorlogstribunaal weet te blijven. Iedereen kan zijn geschiedenis terugbrengen naar een klein Grieks dorp tijdens de tweede wereldoorlog en ieder gelooft op zijn eigen manier dat het icoon een bron is van fantastische en uitzonderlijke kracht.
Als Matthew de speciale resonantie ontdekt en hij ziet wat voor effect het icoon heeft op iedereen, beseft hij dat hij alleen uit dit geheel komt als hij de geschiedenis van het icoon en de gebeurtenissen van het drop zestig jaar geleden, weet te achterhalen. Als snel wordt hij in een situatie geduwd dat hij moet beslissen wie blijft leven en wie doodgaat. Maar tevens zal hij elk onderdeel van zijn leven opnieuw moeten onderzoeken en zijn loyaliteit aan zijn familie, zijn gevoelens voor Ana en zijn twijfel over zijn eigen geloof opnieuw onder de loep moeten nemen.

Waardering:
De auteur trekt je in het verhaal en laat zien wat bepaalde relikwie├źn met personen kunnen doen. Olson laat zien dat mensen om iets te bemachtigen tot alles in staat zijn en laat tevens zien wat hebberigheid/bezitterigheid kan laten doen. Jammer genoeg laat Olson te veel twijfels achter bij de lezers, maar is het boek geen open einde. Er is geen vervolg mogelijk.
De editor had echter wel wat beter mogen opletten tijdens de correcties en vertaling van dit boek. De zinsbouw is niet altijd goed en worden er woordfouten gemaakt. Vaak mis je delen van zinnen, zijn er vertaalfouten en is de woordvolgorde onjuist. Voor de gewone lezer niet altijd heel erg, maar soms is de fout dusdanig dat het irriteert.
Ik heb het boek uitgelezen en beoordeel het boek op een 3 ster omdat de verhaallijn op zich best goed is, maar niet afdoende om een 4 te krijgen. Het verhaal dat twee tijdlijnen heeft is leuk en goed geschreven, maar omdat het niet af voelt is het de 4 ster niet net niet waard. Zonde.

Overige boekinformatie:
Uitgeverij: A.W.Bruna
ISBN: 90.229.8953.4
375 pagina's; Paperback


Download The Icon PDF The Icon PDF
Download The Icon ERUB The Icon PDF
Download The Icon DOC The Icon PDF
Download The Icon TXT The Icon PDFRead information about the author

Ebook The Icon read Online! Neil Olson, the grandson of Greek immigrants, works in the publishing industry and lives in New York City with his wife.


Reviews of the The Icon


LEON

Rarely do the books make me cry, but this one could.

LUCAS

Masterpiece! Masterpiece! Masterpiece! Just an incredibly scary, deep and interesting book, penetration to shivers!

MADDISON

An interesting book, not like the other

RONNIE

Total disappointment

POPPY

An interesting book, Hard to tear down
Add a comment
Download EBOOK The Icon by Neil Olson Online free

PDF: the-icon.pdf The Icon PDF
ERUB: the-icon.epub The Icon ERUB
DOC: the-icon.doc The Icon DOC
TXT: the-icon.txt The Icon TXT