Read Gesloten huis by Nicolaas Matsier Free Online


Ebook Gesloten huis by Nicolaas Matsier read! Book Title: Gesloten huis
The author of the book: Nicolaas Matsier
ISBN: 9023433122
ISBN 13: 9789023433125
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 13.38 MB
City - Country: No data
Loaded: 1898 times
Reader ratings: 5.8
Edition: Bezige Bij
Date of issue: 1994

Read full description of the books:In de auto gelezen, van en naar kantoor. Of beter gezegd, Nicolaas Matsier heeft het me voorgelezen. Hij heeft een bijzondere stem, met een hoogst eigenaardige manier van zinnen afbreken en weer aanhaken. Maar daar wen je snel aan.

Het is een prachtige en ontroerende reis naar zijn jeugd, met als aanleiding het overlijden van zijn moeder. Samen met zijn broer en zus haalt hij het huis waar zij de laatste jaren van haar leven, na het overlijden van zijn vader, alleen woonde leeg. Daarbij roepen vele objecten zo mogelijk nog meer herinneringen op, die de ik-persoon nauwgezet weergeeft. Waarbij hij zelf aantekent dat het misschien ook verzonnen herinneringen zijn, maar ze voor hem in ieder geval echt lijken.

De ik-persoon wordt net na WOII geboren in een streng gereformeerd gezin in Krommenie als vierde kind van een onderwijzer en zijn vrouw. De familie krijgt, 'omdat het de Heere behaagt' een hoop te verstouwen: zoon Jan, die net iets ouder is dan de ik-peroon sterft op 7-jarige leeftijd, en een jaar later ook zijn zusje Rita, een dreumes nog. Zijn ouders zijn er kapot van (hoewel ze dat natuurlijk niet mogen laten merken) en het gezin verhuist naar Den Haag. Daar groeit de ik-persoon verder op. Hoewel hij met liefde en ontroering over zijn ouders spreekt, kan hij niet anders dan de kleinburgerlijke manier waarop de opvoeding plaatsvond, en de effecten die dat op hem heeft gehad, veroordelen.

Zo mooi!


Download Gesloten huis PDF Gesloten huis PDF
Download Gesloten huis ERUB Gesloten huis PDF
Download Gesloten huis DOC Gesloten huis PDF
Download Gesloten huis TXT Gesloten huis PDFRead information about the author

Ebook Gesloten huis read Online! Nicolaas Matsier studeerde klassieke talen en filosofie. Hij publiceerde diverse verhalenbundels, novelles en romans, zoals Gesloten huis en Het achtenveertigste uur. Matsier vertaalde onder meer werk van Stefan Themerson en Xenophon.
Reviews of the Gesloten huis


ALFIE

Interesting, exciting story.

RYAN

Interesting look on the other side

MAISIE

I was inspired by this book!

EDWARD

This book would read to every man for ...

ELLA

Interesting, exciting story.
Add a comment
Download EBOOK Gesloten huis by Nicolaas Matsier Online free

PDF: gesloten-huis.pdf Gesloten huis PDF
ERUB: gesloten-huis.epub Gesloten huis ERUB
DOC: gesloten-huis.doc Gesloten huis DOC
TXT: gesloten-huis.txt Gesloten huis TXT