Read De geboorte van de tragedie by Friedrich Nietzsche Free Online


Ebook De geboorte van de tragedie by Friedrich Nietzsche read! Book Title: De geboorte van de tragedie
The author of the book: Friedrich Nietzsche
ISBN: 9029564318
ISBN 13: 9789029564311
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 517 KB
City - Country: No data
Loaded: 2432 times
Reader ratings: 3.2
Edition: De Arbeiderspers
Date of issue: June 2000

Read full description of the books:De geboorte van de tragedie is het eerste boek dat Nietzsche publiceerde. Het verscheen in 1872. Nietzsche was in die tijd hoogleraar klassieke talen te Bazel, maar hij schreef dit boek niet als classicus: hij manifesteert zich meteen als de grote filosoof die zich niet beperkt tot specialistische beschouwingen, maar op zoek gaat naar de grote verbanden. Dat is ook de reden dat het boek bij verschijnen op hevige kritiek stuitte. Men vond het te speculatief.

De geboorte van de tragedie mag dan een jeugdwerk zijn, alle thema's die Nietzsche later zou uitwerken, kondigen zich hier al aan: de wil tot macht, de moraalkritiek, het amor fati en de eeuwige terugkeer. Eén thema staat in De geboorte van de tragedie echter centraal: de Griekse cultuur. Nietzsche laat zien hoe deze zich heeft ontwikkeld vanuit de dynamiek van twee principes: het apollinische en het dyonisische. Het apollinische vertegenwoordigt de wereld van de droom en de harmonie, het dyonisische de roes en de chaos. Hij toont aan hoe deze driften niet alleen hun stempel hebben gedrukt op de Griekse cultuur, maar doorwerken in de gehele ontwikkeling van de Europese cultuur. Daarmee krijgen zijn cultuurfilosofische inzichten een universele geldigheid en hebben ze nog niets aan actualiteit ingeboet.

De Nietzsche-bibliotheek omvat de heruitgave van de bekende vertalingen van Pé Hawinkels en Thomas Graftdijk, herzien, aangepast aan de nieuwste Nietzsche-edities en aangevuld met een verhelderend notenapparaat en nawoord. De heruitgave wordt verzorgd door een deskundige redactie bestaande uit de vertalers Paul Beers, Michel van Nieuwstadt en Hans Driessen. Naast deze acht bestaande vertalingen zijn er twee nieuwe van de hand van Hans Driessen: De geboorte van de tragedie en Afgodenschemering.

'Dat filosofie geen koude abstractie, maar leven, lijden, offeren voor de mensheid is, wordt bewezen door het leven en noodlot van Nietzsche.' - Thomas Mann


Download De geboorte van de tragedie PDF De geboorte van de tragedie PDF
Download De geboorte van de tragedie ERUB De geboorte van de tragedie PDF
Download De geboorte van de tragedie DOC De geboorte van de tragedie PDF
Download De geboorte van de tragedie TXT De geboorte van de tragedie PDFRead information about the author

Ebook De geboorte van de tragedie read Online! Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844–1900) was a German philosopher of the late 19th century who challenged the foundations of Christianity and traditional morality. He was interested in the enhancement of individual and cultural health, and believed in life, creativity, power, and the realities of the world we live in, rather than those situated in a world beyond. Central to his philosophy is the idea of “life-affirmation,” which involves an honest questioning of all doctrines that drain life's expansive energies, however socially prevalent those views might be. Often referred to as one of the first existentialist philosophers along with Søren Kierkegaard (1813–1855), Nietzsche's revitalizing philosophy has inspired leading figures in all walks of cultural life, including dancers, poets, novelists, painters, psychologists, philosophers, sociologists and social revolutionaries.

From the Stanford Encyclopedia of Philosophy


Reviews of the De geboorte van de tragedie


LEO

Total disappointment

RONNIE

You want to waste your time? This book fits perfectly.

IVY

You can, and you should read it.

TOMMY

A hard, shocking, but extremely useful book that makes you think!

ELSIE

Why do I need to specify a phone number?
Add a comment
Download EBOOK De geboorte van de tragedie by Friedrich Nietzsche Online free

PDF: de-geboorte-van-de-tragedie.pdf De geboorte van de tragedie PDF
ERUB: de-geboorte-van-de-tragedie.epub De geboorte van de tragedie ERUB
DOC: de-geboorte-van-de-tragedie.doc De geboorte van de tragedie DOC
TXT: de-geboorte-van-de-tragedie.txt De geboorte van de tragedie TXT