Read Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi by Abdul Latip Talib Free Online


Ebook Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi by Abdul Latip Talib read! Book Title: Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi
The author of the book: Abdul Latip Talib
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 745 KB
City - Country: No data
Loaded: 2337 times
Reader ratings: 6.6
Edition: PTS Litera Utama Sdn Bhd
Date of issue: 2011

Read full description of the books:Walaupun masih agak keliru dengan terma novel sejarah, saya fikir masih boleh mengambil manfaat yang ada darinya. Kekeliruan tentang terma mungkin seputar disiplin ilmu sejarah yang bersandarkan fakta yang benar; yang sama sekali berbeza dengan novel yang berbentuk penceritaan (naratif) berbentuk rekaan (fiksyen). Fakta dengan fiksyen tidak mungkin boleh bersatu, tetapi demi mengambil manfaat yang ada atas semangat “hikmah adalah barang kaum Muslimin yang telah hilang, di mana saja ia menemukannya, maka ambillah”, marilah kita raikan penghasilan karya berbentuk sebegini dengan tindakan cermat dan fikiran waras.

Dilihat dari aspek positif, sekurang-kurangnya PTS telah merintis jalan kepada pembacanya untuk mempelajari ilmu sejarah, bermula dari peringkat awal. Adalah lebih mudah dan ringan belajar sejarah dengan novel ini, ia boleh mencetus minat dan merangsang daya usaha untuk belajar lebih tinggi dengan merujuk buku-buku sejarah yang lebih besar dan berwibawa. Buku ini sesuai dibaca kanak-kanak, remaja malah orang dewasa yang berminat dengan sejarah dan cerita, peristiwa besar yang pernah berlaku di dunia ini satu ketika dulu. Ia bercerita dengan gaya buku cerita; lengkap dengan urutan peristiwanya dan dialog-dialog yang dituturkan oleh watak-watak dalam cerita tersebut. Untuk menghasilkannya, penulisnya, Abdul Latip Talib (Pak Latip) tidak semberono malah merujuk buku-buku tertentu selain pergi sendiri ke Turki demi mendapatkan maklumat-maklumat berkaitan. Selain menceritakan kejahatan Mustafa Kamal Ataturk, buku ini turut memasukkan sedikit cerita Abu Ayyub Al-Ansari Radhiallahu ‘anhu, sahabat Nabi Muhammad Sallallahu ‘Alaihi wa Sallam yang panjang umurnya dan dapat berkhidmat kepada Khalifah Muawiyah dan anaknya Yazid dalam perang untuk membuka Konstantinopel, Sultan Muhammad Al-Fateh dan tenteranya yang berjaya membuka Konstantinopel 800 tahun selepas kesyahidan Abu Ayyub , dan Sultan Abdul Hamid yang disingkirkan dari istana oleh Ataturk.

Dari sudut yang lebih besar, buku-buku Pak Latip dilihat berperanan sebagai pengimbang kepada lambakan novel cinta picisan di pasaran yang menghancurkan pemikiran pembacanya. Genre novel Pak Latip nyata ada peminatnya sendiri dan mewujudkan satu riak budaya baru yang sihat. Seharusnya ia disokong dan ditambah baik di mana-mana yang perlu dengan harapan akan lahir dari kita golongan pembaca yang mencintai sejarah bangsanya, mengukuh jati diri seterusnya menjadi umat yang kuat dan tidak mudah tewas oleh gelombang pemikiran yang menyesatkan.


Download Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi PDF Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi PDF
Download Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi ERUB Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi PDF
Download Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi DOC Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi PDF
Download Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi TXT Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi PDFRead information about the author

Ebook Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi read Online! Abdul Latip Talib, penulis kelahiran Negeri Sembilan ini sedang mengukir nama di persada sastera tanah air. Dilahirkan di Kg. Ulu Seperi, Rembau, Negeri Sembilan mula menceburkan diri dalam bidang penulisan pada tahun 1990 dalam pelbagai genre; skrip drama TV, cerpen, puisi, dan novel. Sejak itu karyanya banyak meraih hadiah seperti Sayembara Cerpen Berunsur Islam, Hadiah Sastera Utusan, Sayembara Cerpen Perpaduan, dan Anugerah Sastera Negeri Sembilan.

Novel Randau Ruai memenangi hadiah pertama Peraduan Menulis Sastera dan Budaya Sarawak manakala novel remaja Beraraklah Awan Pilu memenangi Hadiah Sastera Utusan 2005.

Penulis ini telah menghasilkan novel pahlawan Islam Salahudin Ayubi, Khalid Walid, Ikramah Abu Jahal, dan Tariq Ziyad. Kesemuanya diterbitkan oleh PTS.


Reviews of the Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi


EVAN

The most favorite book of all books

THEO

Why are you asking for a phone number?

MAISIE

After reading this book, Your life will change!

ALFIE

The book has disappointed, little new, lots of water!

NIAMH

I keep this book in my hand and feel so happy.
Add a comment
Download EBOOK Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi by Abdul Latip Talib Online free

PDF: mustafa-kamal-ataturk-penegak-agenda-yahudi.pdf Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi PDF
ERUB: mustafa-kamal-ataturk-penegak-agenda-yahudi.epub Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi ERUB
DOC: mustafa-kamal-ataturk-penegak-agenda-yahudi.doc Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi DOC
TXT: mustafa-kamal-ataturk-penegak-agenda-yahudi.txt Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi TXT